e-Boekhouden.nl

Jestics

Jestics is het popkoor binnen Don Bosco Deventer en staat onder leiding van Jacqueline Heijse. Meer Informatie:
Jestics logo

The Colorful Circle

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.

CC plaatje

Sallandse Dialoog

Don Bosco Deventer is mede-initatiefnemer en partner van de Sallandse Dialoog waarbij we ons vooral richten op de doelgroep Jongeren 18- 18+

Sallandse Dialoog is overgegaan naar Moedige Dialoog Salland.

 

 md salland

Nieuwe Stap Jongerenpanel

Jongerenpanel geeft iedereen een stem!

 

Jongerenpanel DeventerEind november 2021 heeft Jongerenpanel Deventer zich officieel gepresenteerd aan de gemeenteraad van Deventer. Na een jaar van opzet en (door)ontwikkeling zijn de kinderschoenen te groot geworden en is het panel klaar om de gemeente van gevraagd én ongevraagd advies te voorzien.
 
Het kernteam van Jongerenpanel Deventer legde aan de gemeenteraad uit waarom zij vinden dat jongeren meer betrokken moeten worden bij het beleid in hun woonplaats en hoe zij (kwetsbare) jongeren hierin een stem willen geven. In het kernteam zitten ervaringsdeskundigen die hun eigen botsingen met ‘het systeem’ om willen zetten in constructief meedenken over hoe dit anders kan.
 
Met hulp van Don Bosco Deventer en Hogeschool Saxion werd vanuit deze behoefte het Jongerenpanel geboren. Bestuurslid van Don Bosco Deventer en Senior Onderzoeker bij Saxion, lectoraten 'Maatschappelijke Veiligheid' en 'Weerbare democratie' - Annemarijn Walberg zegt hierover:
“De jongeren begonnen met het idee een spreekbuis te willen zijn voor kwetsbare jongeren uit Deventer, maar dat verbreedde zich al snel tot de ambitie om Deventer jongeren in het algemeen te willen vertegenwoordigen. Niet stigmatiseren, iedereen kan meedoen.
Ik mocht vanaf het begin met hen meedenken vanaf de zijlijn vanuit mijn rol bij Stichting Don Bosco Deventer. Vanuit mijn rol bij Saxion haakte ik een aantal toppers van studenten aan die in het kader van hun studie een flinke steen bijdragen. Hoe tof om te zien wat zij gezamenlijk in hun mars hebben en bijdragen aan het dichterbij elkaar brengen van ‘burger en bestuur’. Zij brengen in de praktijk wat we vanuit het lectoraat Weerbare Democratie van Saxion zo wezenlijk vinden: representatie van eenieder, óók degenen die zich minder (kunnen) laten horen.”
 JP Artkel
In Don Bosco magazine schreven wij al eens over het Jongerenpanel Deventer. Klik hier om het artikel te lezen (zie pagina 6).
 
Woon je in Deventer en wil je ook meedoen met het panel? Als lid van het kernteam of om af en toe je ongezouten mening geven?
Dat kan! Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of check de socials van Jongerenpanel Deventer.

 

 

ANBI

Een Gift aan Don Bosco Deventer kunt u van de belastingdienst deels terugkrijgen want wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Klik op het logo hieronder voor meer informatie.

ANBI FC blauw

Terug naar het normale leven

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.A6 Flyer v2 Small

Kampeerplek Zomerklaar

Onze caravan en een nieuwe tent zijn in gereedheid gebracht voor het nieuwe zomerseizoen 2021 en staan op Stadscamping De Worp.
Klik op de afbeelding hieronder voor de flyer.

 

Caravan Belltent zomer 2021

 

 

 

Copyright © 2015. Stichting Don Bosco Deventer. All Rights Reserved.