e-Boekhouden.nl

Jestics

Jestics is het popkoor binnen Don Bosco Deventer en staat onder leiding van Jacqueline Heijse. Meer Informatie:
Jestics logo

The Colorful Circle

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.

CC plaatje

Sallandse Dialoog

Don Bosco Deventer is mede-initatiefnemer en partner van de Sallandse Dialoog waarbij we ons vooral richten op de doelgroep Jongeren 18- 18+

Sallandse Dialoog is overgegaan naar Moedige Dialoog Salland.

 

 md salland

Matties Nodig!

Don Bosco Header


Word jij een “Mattie” voor onze jongeren?

Soms lopen zaken in het leven niet helemaal zoals ze horen te lopen en dat kan tot problemen leiden. Je hebt het gevoel dat je geen invloed hebt op de situatie en je hebt het gevoel dat je dit in je eentje op moet lossen.


Ditzelfde overkomt vele jongeren in Nederland. In sommige gevallen komen jongeren er zelf niet meer uit en wordt hulp ingeroepen van instanties. Deze instanties zetten zich in om, vanuit hun expertise, de hulpverleningsvragen van de jongeren op te pakken. Terwijl de jongere even wat hulp nodig kan hebben om een positieve draai aan hun leven te geven. En die hulp is niet altijd aanwezig.


Het project ‘Terug Naar Het Normale leven’ kan voor deze jongeren een meerwaarde bieden door met de jongere alledaagse zaken op te pakken. Een gesprekje voeren, werken aan een hobby, een keer naar de bioscoop, hulp bij solliciteren of domweg een eind wandelen. Wat we met de jongeren doen is niet zo belangrijk als het maar aansluit bij de vraag of interesse van de jongere.
Hiermee willen we de jongeren de waarde van het alledaagse leven laten ervaren. Dit kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld en meer plezier in het leven.


In een aantal gevallen heeft een jongere daar een zetje in de rug voor nodig. Dit zetje willen wij ze bieden. Hiervoor zoeken wij jou misschien wel!
Lijkt het jou mooi om een jongere te ondersteunen in alledaagse zaken dan ben jij mogelijk onze ‘Mattie’.


‘Mattie’ is een woord dat enkele decennia geleden in de straattaal ontstond en staat voor kameraadschap. Deze term ‘Mattie’ is binnen ons project geïntroduceerd door de jongeren, omdat zij dit beter vinden klinken dan een buddy.


Wat vragen we van een ‘Mattie’?
Als ‘Mattie’ ben je flexibel in te zetten voor contacten met één of meerdere jongeren. De tijd die je besteed bepaal je zelf in overleg met een jongere. Uiteraard werk je alleen met een jongere als er een wederzijdse ‘klik’ is. We verwachten dat je een relatie met de jongere opbouwt en je dus voor langere tijd durft te verbinden aan een jongere.
Voor meiden zijn we specifiek op zoek naar vrouwelijke ‘Matties’.

 

Contact
Lijkt het je wat en wil je graag meer weten neem dan even contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over het project en maken graag kennis met je. Door een goed beeld van jou te krijgen kunnen we je beter koppelen aan jongeren. Je kan contact opnemen met Gerard van Otterlo (projectleider). Mailen kan, maar je kunt hem ook even bellen!

Zie Contact met Gerard.


Meer informatie over het project vind je op: www.terugnaarhetnormaleleven.nl

 

Wat is Don Bosco Deventer?
Stichting Don Bosco Deventer houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van projecten voor kwetsbare jongeren en staat voor:

  • het bieden van begeleiding door een medemens met gezond verstand en
    andere vormen van persoonlijke aandacht;
  • het kennis laten maken met andere vormen van invulling geven aan de
    dagelijkse gang van zaken;
  • het bieden van mogelijkheden om met beperkte (financiële) middelen
    alternatieven te zoeken.

Wij merken dat jongeren vaak verbaasd zijn over hun eigen mogelijkheden als ze door onze aanpak ervaren waar ze toe in staat zijn.

 

 

ANBI

Een Gift aan Don Bosco Deventer kunt u van de belastingdienst deels terugkrijgen want wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Klik op het logo hieronder voor meer informatie.

ANBI FC blauw

Terug naar het normale leven

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.A6 Flyer v2 Small

Kampeerplek Zomerklaar

Onze caravan en een nieuwe tent zijn in gereedheid gebracht voor het nieuwe zomerseizoen 2021 en staan op Stadscamping De Worp.
Klik op de afbeelding hieronder voor de flyer.

 

Caravan Belltent zomer 2021

 

 

 

Copyright © 2015. Stichting Don Bosco Deventer. All Rights Reserved.