e-Boekhouden.nl

Jestics

Jestics is het popkoor binnen Don Bosco Deventer en staat onder leiding van Jacqueline Heijse. Meer Informatie:
Jestics logo

The Colorful Circle

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.

CC plaatje

Sallandse Dialoog

Don Bosco Deventer is mede-initatiefnemer en partner van de Sallandse Dialoog waarbij we ons vooral richten op de doelgroep Jongeren 18- 18+

Sallandse Dialoog is overgegaan naar Moedige Dialoog Salland.

 

 md salland

Rommelmarkt Bolwerksmolen

 
Mooie tradities, zoals de rommelmarkt in de Deventer wijk De Worp, verdwijnen niet zomaar. © FOTO HISSINK

Worpse traditie gooit hoge ogen bij Bolwerksmolen, verderop in Deventer


Inwoners van De Worp in Deventer organiseerden decennialang een rommelmarkt voor de Radboudkerk. Nu die wordt gesloopt, is de markt uitgeweken naar de Bolwerksmolen. De opbrengst gaat niet langer naar de kerk. De organisatie heeft twee nieuwe goede doelen gevonden: Don Bosco en Alpe d'HuZes.

 

Het is druk in de stralende lentezon op het veldje voor de Bolwerksmolen. Er staat een kraam voor een kop koffie en een broodje, en op het veldje voor de molen liggen tientallen kleedjes uitgestald met daarop veel speelgoed, bordspellen, huisraad en allerlei andere spullen. ,,Allemaal gedoneerd voor het goede doel. We hebben hier 0,0 procent voor betaald'', zegt John Vos.

Sterke traditie

Vos is samen met Betsy Oosterwegel al jaren de drijvende kracht achter de rommelmarkt van de Radboudkerk op De Worp. Toen bekend werd dat die zou worden afgebroken, leek ook een eind te komen aan de rommelmarkttraditie in de wijk. Die begon ruim veertig jaar geleden met het jongerenkoor, dat geld inzamelde voor hun activiteiten. Maar tradities verdwijnen niet zomaar. Vos kreeg zoveel vragen van wijkbewoners die de markt misten, dat ze toch maar weer aan de slag zijn gegaan.

Fifty-fifty

''Gelukkig bood de molenaar ons deze plek aan'', zegt Vos. ''Kijk eens wat een mooie locatie!'' De opbrengst ging altijd naar de kerk en nu die wordt afgebroken, moest daarvoor ook een nieuwe bestemming komen. Die was snel gevonden. ,,Ik ben bestuurslid van stichting Don Bosco Deventer en mijn vrouw zamelt met haar team geld in voor Alpe d'HuZes'', zegt Vos. ,,Na aftrek van alle kosten wordt de opbrengst netjes verdeeld: 50-50.'' Het geld komt daarmee ten goede aan hulp en activiteiten voor jongeren in Deventer en gaat naar onderzoek tegen kanker.

Zo'n 25 vrijwilligers gestoken in oranje hesjes helpen het snuffelend publiek en nemen het geld van de verkoop in ontvangst. Vos heeft ook nog tien andere helpers, onder wie enkele asielzoekers.. ,,Die spreken niet genoeg Nederlands om te verkopen, maar ze wilden graag helpen. Ze hebben de boel opgebouwd en de broodjes gesmeerd vanmorgen'', zegt Vos.

Maandag is alles weg. Dan zie je alleen nog platgelo­pen gras.

John Vos

,,En ze helpen weer opruimen, want vanavond is het weer schoon hier. Maandag is alles weg. Dan zie je alleen nog platgelopen gras'', zegt Vos. ,,Wat we vandaag overhouden doneren we aan andere goede doelen of verkopen we, zoals het metaal. Dat levert nog meer op voor het goede doel.''

ANBI

Een Gift aan Don Bosco Deventer kunt u van de belastingdienst deels terugkrijgen want wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Klik op het logo hieronder voor meer informatie.

ANBI FC blauw

Terug naar het normale leven

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.A6 Flyer v2 Small

Kampeerplek Zomerklaar

Onze caravan en een nieuwe tent zijn in gereedheid gebracht voor het nieuwe zomerseizoen 2021 en staan op Stadscamping De Worp.
Klik op de afbeelding hieronder voor de flyer.

 

Caravan Belltent zomer 2021

 

 

 

Copyright © 2015. Stichting Don Bosco Deventer. All Rights Reserved.