e-Boekhouden.nl

Jestics

Jestics is het popkoor binnen Don Bosco Deventer en staat onder leiding van Jacqueline Heijse. Meer Informatie:
Jestics logo

The Colorful Circle

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.

CC plaatje

Sallandse Dialoog

Don Bosco Deventer is mede-initatiefnemer en partner van de Sallandse Dialoog waarbij we ons vooral richten op de doelgroep Jongeren 18- 18+

Sallandse Dialoog is overgegaan naar Moedige Dialoog Salland.

 

 md salland

Welkom

TrouwWelkom bij de Stichting Don Bosco Deventer.

Wij houden ons bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van projecten voor kwetsbare jongeren.
Voor het jaar 2015 e.v. wordt op de volgende hoofdlijnen ingezet:

  • Directe persoonlijke begeleiding van jongeren
  • 'Lifestyle verkenningen'
  • Voorzieningen voor huisvesting en begeleiding

Directe persoonlijke begeleiding:
Een aantal jongeren hebben behoefte aan een 'personal coach' die hen helpt bij het regelen van zaken zoals opleiding of een uitkering. Ouders zijn daartoe niet altijd in staat en professionele instellingen hebben onvoldoende mogelijkheden. Vaak volstaat een bemoedigend gesprek, begeleiding door een medemens met gezond verstand en andere vormen van persoonlijke aandacht.

Lifestyle verkenningen:
Doel is het laten kennis maken met andere vormen van invulling geven aan de dagelijkse gang van zaken. Niet zelden kennen jongeren alleen een zeer eentonige dagbesteding die weinig bevredigend is. Het voorleven van mogelijkheden om met beperkte (financiële) middelen alternatieven te zoeken werpt vruchten af. Jongeren zijn vaak verbaasd over hun eigen mogelijkheden. Voor dit doel wordt ook een caravan ingezet voor een gezamenlijke vakantieweek of om Tienermoeders de gelegenheid te bieden even de dagelijkse sleur te doorbreken.

Huisvesting en begeleiding:
Er is gebleken dat er een groeiende behoefte is aan een specifieke vorm van huisvesting. Een balans tussen 'vrijheid en begeleiding' is daarbij van belang. Helaas is er in Deventer een ernstig tekort aan passende voorzieningen waardoor alleen jongeren met een zware hulpvraag in aanmerking komen.
Bij de inventarisatie van mogelijkheden bleek een deel van een voormalig zorgcentrum buiten gebruik te zijn gesteld. Het bestuur van Don Bosco is in gesprek met de directie van het zorgcentrum en krijgt daarbij steun van verschillende partijen en ook de burger gemeente heeft belangstelling voor het gedachte concept. Het is de bedoeling dat jongeren hun 'recht' op onderdak zelf verdienen door het verrichten van een tegenprestatie t.b.v. het centrum en haar bewoners.


Voor 'contact' kunt u een bericht sturen aan de secretaris.

Don Bosco Deventer is aangesloten bij het samenwerkingsverband Don Bosco Werken Nederland.

 

 

ANBI

Een Gift aan Don Bosco Deventer kunt u van de belastingdienst deels terugkrijgen want wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Klik op het logo hieronder voor meer informatie.

ANBI FC blauw

Terug naar het normale leven

Voor dit project hebben we een aparte website gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.A6 Flyer v2 Small

Kampeerplek Zomerklaar

Onze caravan en een nieuwe tent zijn in gereedheid gebracht voor het nieuwe zomerseizoen 2021 en staan op Stadscamping De Worp.
Klik op de afbeelding hieronder voor de flyer.

 

Caravan Belltent zomer 2021

 

 

 

Copyright © 2015. Stichting Don Bosco Deventer. All Rights Reserved.